Author Topic: Diskovi za shivera/dorsodura  (Read 8643 times)

Offline Simun_bj

• RS 50
  • *
Diskovi za shivera/dorsodura
« on: July 20, 2019, 09:37:08 PM »
K: prednje diskove za shivera ili dorsa ako tko ima ili zna tko bi imao.

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Offline plankToni

• Hero Member
  • petoprstka moja furka
Re: Diskovi za shivera/dorsodura
« Reply #1 on: July 20, 2019, 10:07:40 PM »
ako kupujes 2 komada predlazem posjetit web shopu carpimoto i kod njih uzet zamjenske brembo diskove - to sam ja napravil kak mi se jedan disk nepravilno trosio (odnosno na cca 1/3 skoro pa nije trosio) i vibriral do te mjere da sam vise koristil zadnju kocnicu

Offline Simun_bj

• RS 50
  • *
« Reply #2 on: July 21, 2019, 12:40:35 AM »
E to se i meni dešava. Koliko su te ispali?

Offline diesel

• Hero Member
« Reply #4 on: July 21, 2019, 02:27:19 PM »
Ako ćeÅ¡ jedan polovni to imaÅ¡ na njuÅ¡kalu ovi Å¡to prodaju motore u djelovima ,a ako ćeÅ¡ oba onda najbolje novo ali skoro 400€ no svakako prije svega rijeÅ¡i kvar ne smije viÅ¡e troÅ¡iti jedan disk :banghead:

Offline Darko72

• Hero Member
  • Å ofer dasa, plavog asa
« Reply #5 on: July 21, 2019, 07:30:53 PM »
Nemre rijeÅ¡it kvar je je stvar u samom materijalu diska i meni se to događa ali joÅ¡ nije tak straÅ¡no.

Offline plankToni

• Hero Member
  • petoprstka moja furka
« Reply #6 on: July 21, 2019, 10:45:24 PM »
Dva diska i 2 seta pakni su bila nesto preko 350€!

Diskove sam promijenio na 37.650km. Ak je hicha i pase valoviti, Samobor nije na kraju svijeta. A u Scoutu ima pifkana koliko srce zeli

Offline Simun_bj

• RS 50
  • *
« Reply #7 on: July 21, 2019, 10:47:30 PM »
Dva diska i 2 seta pakni su bila nesto preko 350€!

Diskove sam promijenio na 37.650km. Ak je hicha i pase valoviti, Samobor nije na kraju svijeta. A u Scoutu ima pifkana koliko srce zeli
Plombe mi padaju sa zubi koliko su otiÅ¡li u đavola

Offline Simun_bj

• RS 50
  • *
« Reply #8 on: July 22, 2019, 12:42:33 AM »
Ako ćeÅ¡ jedan polovni to imaÅ¡ na njuÅ¡kalu ovi Å¡to prodaju motore u djelovima ,a ako ćeÅ¡ oba onda najbolje novo ali skoro 400€ no svakako prije svega rijeÅ¡i kvar ne smije viÅ¡e troÅ¡iti jedan disk :banghead:
Ma oba, neću kemijati. Ipak su to kočnice.

Offline diesel

• Hero Member
« Reply #9 on: July 22, 2019, 05:52:20 AM »
Nemre rijeÅ¡it kvar je je stvar u samom materijalu diska i meni se to događa ali joÅ¡ nije tak straÅ¡no.
Pa ne može jedan disk biti dobar a drugi loÅ¡ e joÅ¡ naročito u materijalu,velik problem na ovim radijalnim klijeÅ¡tima je nepravilna montaža i demontaža prednjih točkova ali tu temu imate na masu foruma i videa

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline plankToni

• Hero Member
  • petoprstka moja furka
« Reply #10 on: July 22, 2019, 08:30:59 AM »
Samo kaj u teoriji "sve je lose osim jednog sektora na disku" je ta da su u ovom sustavu najslabije karike u lancu pakne!

Istrazujuci moj problem sam naletil na njemackim forumima dosta zalbi da su u pocecima Future/Tuoni imali iste simptome sa nekim diskom, a koji su se poceli manifestirat vibriranjem prvo pri malim brzinama da bi se pocelo pojacavat i javljat pri kocenju na visim brzinama. Poanta je, onima koji su bili u garanciji dobivali su na nove diskove!

Trenutno bez ikakvih modifikacija na kocionom sustavu su Brembo diskovi i u skoro 30k km vibracijama niti najmanjeg traga!

Offline Miko

• Forumski pendrek
  • Hero Member
  • Vozi: MV F4 Brutale
« Reply #11 on: July 22, 2019, 03:17:46 PM »
Dečkovi .... viÅ¡e rada na gasu a manje udaranja po kočnici i nema problema .... evo moji sad imaju 50+, gore tek drugi set EBC pločica a i te su tek na pola ... nije da se hvalim ali penzionerska vožnja stvarno čuva kočnice

A sad ozbiljno... jel' redovito perete kočnice?  Da li prilikom izmjene ulja (recimo da je to jednom godiÅ¡nje ili barem svake dvije) rastavljate i donji dio, znači potisne klipove radi čiÅ¡ćenja?
Ja sam primjetio da mi iako je naizgled sve OK i čisto klipovi ne rade baÅ¡ idealno (6-klipna kljeÅ¡ta) dok ih ne rastavim, detaljno očistim, podmažem utore semeringa silikonskom maÅ¡ču.
:M1BVORV0:

Offline plankToni

• Hero Member
  • petoprstka moja furka
« Reply #12 on: July 22, 2019, 08:53:34 PM »
Da disk nije bil u banani, pakne bi izdrzale jos hrpu km - nakon 35k+  km bilo je jos punih 4mm utora (a pakne jednoliko potrosene)!

A grubo ciscenje kljesta je na repertoaru kod svakog pranja, tak da klipici dosta jednoliko klize!

Offline Darko72

• Hero Member
  • Å ofer dasa, plavog asa
« Reply #13 on: July 22, 2019, 09:00:19 PM »
Dečkovi .... viÅ¡e rada na gasu a manje udaranja po kočnici i nema problema .... evo moji sad imaju 50+, gore tek drugi set EBC pločica a i te su tek na pola ... nije da se hvalim ali penzionerska vožnja stvarno čuva kočnice

A sad ozbiljno... jel' redovito perete kočnice?  Da li prilikom izmjene ulja (recimo da je to jednom godiÅ¡nje ili barem svake dvije) rastavljate i donji dio, znači potisne klipove radi čiÅ¡ćenja?
Ja sam primjetio da mi iako je naizgled sve OK i čisto klipovi ne rade baÅ¡ idealno (6-klipna kljeÅ¡ta) dok ih ne rastavim, detaljno očistim, podmažem utore semeringa silikonskom maÅ¡ču.
Tak je:niÅ¡ta kočnica kak bi rekel jedan majstor gas je moj prijatelj

Offline Filip

• Sr. Member
  • mape za akrape
« Reply #14 on: July 22, 2019, 09:33:28 PM »
Ja po kocnici ona ne radi
Ja u birc, on radi

Nego kakve su to fore sa muntiranjem prednjeg kotaca? Sta se tu desava? Koja je strucna procedura?